“A good settlement is better then a good lawsuit”

(Abraham Lincoln)

 

 
Praten werkt

De gehanteerde methodologie is door verbindende communicatie het geschil en de onderliggende belangen – behoeften te benoemen en bespreekbaar te maken.

‘When you talk, you are only repeating what you already know. But if you listen, you may learn something new‘ (Dalai Lama).

Op die manier ontstaat er wederzijds begrip en erkenning en kan van daaruit gewerkt worden richting een voor alle betrokkenen aanvaardbare oplossing.

Het behoeft dan ook geen verwondering dat het succespercentage van bemiddeling best hoog ligt.

Erkend bemiddelaar

De wetgever heeft dan ook al een eindje geleden het belang van bemiddeling erkend en hiervoor een wetgevend kader gemaakt.

De wetgever garandeert dat de bemiddeling in een vertrouwelijke sfeer kan gebeuren. Zo zijn in principe alle stukken die naar aanleiding van de bemiddeling naar voren worden gebracht vertrouwelijk. Ze kunnen in een eventuele latere procedure dan ook niet gebruikt worden.

Bovendien biedt de erkenning van de bemiddelaar waarborgen omtrent zijn blijvende expertise in de materie.

Advocaat

Mr. Van Zandweghe volgde in 2019-2020 een opleiding bemiddelaar in familiale zaken en is sedertdien erkend bemiddelaar in familiale zaken.

Bovendien biedt zijn jarenlange ervaring in de materie de bijkomende waarborg dat de overeenkomst in kwestie correct opgesteld is en dan ook een duurzame oplossing van het geschil is.

 

Heeft u interesse in bemiddeling?  Neem dan HIER contact met ons op.